• Horizontal Wells

Horizontal Wells

Uitleg animatie over de HDDW techniek.

De Horizontal Drilled Wells (HDDW) techniek is een unieke en bewezen methode voor grondwateronttrekking en infiltratie. Deze nieuwe technologie kent verschillende toepassingen en biedt grote voordelen ten opzichte van bestaande technieken. De uitdaging bij het boren van horizontale putten voor grondwaterwinning zit hem in de boorspoeling. Tijdens het boren wordt een boorspoeling van een water- en kleimengsel gebruikt die de boorgatwand afpleistert, zodat het boorgat niet instort. Deze afpleistering is echter funest voor grondwaterwinning of -infiltratie. Met de nieuwe HDDW-techniek wordt die afgepleisterde boorgatwand afgebroken als het filter wordt geplaatst en tegelijkertijd wordt een middel ingebracht om het kleimengsel beter te kunnen verwijderen.

In het HDDW-project werkte Visser & Smit Hanab, KWR Watercycle Research Institute en IF Technology samen met andere partijen waaronder:  Brabant Water, Vitens, Waternet, Wavin en TU Delft.

Deze 3D animatiefilm legt uit wat de HDDW techniek inhoudt en wat de voordelen zijn ten opzichte van conventionele methodes. De infographics en de illustratie van het 3D landschap worden gebruikt in online media en in print.

Opdrachtgever: Visser & Smit Hanab – montage en regie: Vincent Oudendijk – Concept, scenario en storyboard: Lex de Prieëlle en Vincent Oudendijk – animaties en 3D landschap: Lex de Prieëlle & Johnny Roek – geluid en montage Vincent Oudendijk – Eclipse AV

 

Date: oktober 2009 Client: Visser & Smit Hanab Categories: 3D, Animatie, Engineering, Infographics, Technologie Website: www.hddw.nl
Gespecialiseerd in 3d animaties, 3d visualisaties en illustraties