• Automatic Backwash Filter

Automatic Backwash Filter

Een nieuw type cellenfilter: het ABWF

Deze 4 minuten durende animatiefilm belicht de voordelen van het ABWF en legt de werking uit van dit nieuw type cellenfilter. Het ABWF is een voor Nederland nieuwe techniek dat de voordelen van continue en een dubbellaags discontinue zandfiltratie combineert. Het patent op de oorspronkelijke techniek is inmiddels ruim vijftig jaar geleden verlopen waardoor er in het buitenland inmiddels meerdere uitvoeringsvormen bestaan. Kenmerkend voor dit zogenoemde cellenfilter zijn lage oppervlaktebelasting en daaraan gerelateerde gunstige energiekosten, lage bouwkosten en het eenvoudig spoelsysteem. Omdat er per cel wordt gespoeld is er geen buffer nodig voor schoon en vuil spoelwater. Deze heldere 3D animatie legt duidelijk uit wat de techniek inhoudt, wat er nieuw aan is en waarom dit cellenfilter zoveel voordelen heeft ten opzichte van conventionele systemen.

De 3D animatie is vaak vertoond op perspresentaties maar wordt ook gebruikt voor pitches om nieuwe opdrachtgevers (overheden en waterzuiveringsbedrijven) te overtuigen van de voordelen van het ABWF.

Regie: Vincent Oudendijk / 3D modellen, animatie en compositing: Lex de Prieëlle / 3D modellen en scripting: Arjo Rozendaal / voice-over: Ben Maasdam music & sound FX: Blackbox Studio’s

Date: november 2007 Client: Visser & Smit Hanab Categories: 3D, Animatie, Engineering, Technologie Website: www.awbf.nl
Gespecialiseerd in 3d animaties, 3d visualisaties en illustraties